نسب و سبب تاثيرى در سعادت يا شقاوت انسان ندارد

اسلام:دین:مذهب:دانلود:مطالب مذهبی:دانلود مذهبی:اندروید:نرم افزار:موبایل:کامپیوتر:شیعه

نسب و سبب تاثيرى در سعادت يا شقاوت انسان ندارد


نسب و سبب تاثيرى در سعادت يا شقاوت انسان ندارد

اينجا يك نكته-چنانكه عرض كرديم- همين عطف آخر سوره است به اول سوره،و نكته ديگر يك اصل كلى است كه در آيه بعد آمده است.قرآن يك اصل كلى بيان مى‏كند كه چقدر اين اصل،اصل آموزنده‏اى است و لازم است كه ما و همه مسلمانها اين اصل را در عمق قلب خود نفوذ بدهيم و آن اين است كه مساله نسب و سبب كوچكترين تاثيرى در سعادت يا شقاوت انسان ندارد.به قول سعدى از انسان مى‏پرسند چيست عملت،نمى‏پرسند كيست پدرت، نمى‏پرسند كيست همسرت.قرآن مى‏خواهد بگويد دنيا دار عمل است و آخرت دار پاداش و كيفر.يك زن وقتى به پروردگار خود وارد شود از او نمى‏پرسند كه سر كار عليه همسر كى هستى،تا او بگويد كه من همسر پيغمبر آخر الزمان هستم.اينكه ده سال،بيست‏سال،سى سال همسر پيغمبر بودى و در يك فراش خوابيدى چه اثرى در شخصيت و هويت تو،در روح و عقيده تو و در ايمان و عمل تو داشته است؟

 

نزديكترين رابطه‏ها،يكى رابطه همسرى است،و ديگر رابطه پدر و فرزندى.در همسرى اين آيه را مثال آورده است و در پدر و فرزندى داستان پسر نوح را در جاى ديگر مثال آورده است. نه همسرى در پاداش و كيفر اثر دارد و نه پدر و فرزندى.حتى وقتى كه پدر به حكم مهر پدر و فرزندى،پسرى را كه مستلزم عقوبت است دعا مى‏كند[شديدا به او عتاب مى‏كنند]: يا نوح... انى اعظك ان تكون من الجاهلين (1) پندت مى‏دهيم كه كارهاى جاهلانه نكن،تو دارى براى اين پسر تقاضاى نجات مى‏كنى؟!اين بنده خدا عرض كرده بود: رب ان ابنى من اهلى (2) خدايا بچه من از خاندان من است و ان وعدك الحق و انت احكم الحاكمين وعده تو حق است،تو احكم حاكمين هستى،حكم بودن تو از هر حكم بودنى بهتر است،تو عادل‏ترين حاكمها هستى.با همه اينها در عين حال به او مى‏گويند: انى اعظك ان تكون من الجاهلين ،چه فرقى ميان بچه تو و بچه‏هاى ديگران است؟همان طور كه بچه‏هاى ديگران بايد هلاك شوند،بچه تو هم بايد هلاك شود.

 

بنابراين رابطه پدر و فرزندى تاثيرى ندارد.اگر كسى خيال كند كه من فرزند پيغمبر هستم، سيد هستم و حساب ما سيدها فرق مى‏كند،چنين نيست،حساب شما سيدها فرق نمى‏كند. حساب شما سيدها از اين جهت فرق مى‏كند كه اگر گناه كنيد دو برابر برايتان مى‏نويسند چون هم گناه كرده‏ايد و هم آبروى جدتان را برده‏ايد،البته اگر ثواب هم كنيد دو برابر مى‏نويسند،چون هم ثواب كرده‏ايد و هم به جدتان آبروداده‏ايد،يعنى سيد بودن به اصطلاح‏«اشل‏»شما را بالا مى‏برد و الا اينكه تبعيضى در كار باشد محال است.

 

قرآن در كمال صراحت مى‏گويد همسرى يك پيغمبر هم كوچكترين تاثيرى در سعادت انسان ندارد.امام باقر عليه السلام همسرى گرفته بود كه زيبا بود و حضرت هم به او علاقه‏مند بودند.يكمرتبه ديدند حضرت اين همسر را طلاق دادند.گفتند:چرا طلاق داديد؟فرمود: احساس كردم او دشمن جدم على است و من ترسيدم از اينكه با پاره‏اى از آتش جهنم در يك بستر بخوابم.اين مثالى است براى اين مساله كه رابطه با همسر خوب،يك همسر ناصالح را صالح نمى‏كند و اثر روى او نمى‏گذارد.

 

قرآن آب پاك و صاف روى دست همسران پيامبر مى‏ريزد كه روى همسرى پيغمبر حساب نكنيد،روى عمل و ايمانتان حساب كنيد.آيا اين آيه صريح در اين مطلب نيست؟

 

پس ما نمى‏توانيم در مورد همسران پيغمبر فقط به دليل همسرى پيغمبر بگوييم اينها خوب هستند.البته اينكه ما در دنيا وظيفه احترام ظاهرى داشته باشيم يك مساله است و اينكه اعتقاد داشته باشيم كه اينها در آخرت نزد پيغمبر هستند مساله ديگرى است.

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






نویسنده : سرباز گمنام
تاریخ : پنج شنبه 6 بهمن 1390
زمان : 8:23


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.